Wat is steigerhout

Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennen houtsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het zeer lange en flexibele vezel heeft waardoor het hout niet snel breekt. Tevens groeien de gekapte bomen zeer snel weer aan. Steigerplanken zijn gemaakt van naaldhout met een originele kopmaat van 32 x 200 mm. Het hout wordt veel gebruikt in de bouw. In de periode dat de steigerplanken gebruikt worden in de bouw worden ze onder invloed van regen, wind en zon en natuurlijk cement, beton etc. op een natuurlijke manier geïmpregneerd.

Dit zorgt voor een robuust, door geleefd karakter van het steigerhout! Gebruikte steigerplanken worden veel gebruikt door meubelmakers wat het hout hierdoor tot een goed te recyclen en groen product maakt.

Oud of nieuw steigerhout

Zoals de naam het al zegt zijn gebruikte steigerplanken gebruikt. De planken zijn meerdere malen gebruikt, er is overheen gelopen en hebben in weer en wind gelegen. Er is op gebouwd, gemetseld en hard gewerkt.

Dit zorgt voor de specifieke grijze kleur en de robuuste uitstraling.

Ongebruikt steigerhout noemen we ook wel nieuw steigerhout, dit zijn de steigerplanken die nog niet op de bouw hebben gelegen. En dus niet in contact zijn gekomen met andere bouwmaterialen en weersinvloeden.

Een nieuwe steigerplank heeft wel een robuust uiterlijk door zijn afmeting en grove structuur, maar mist het doorleefde karakter van een gebruikte steigerplank. Een groot voordeel is dat elke plank gelijk is en dat de planken minder beschadigd zijn.

Voor het behandelen van nieuw steigerhout raden wij onze Bouwhuijs beits producten aan, dit zijn vocht regulerende beitsen, verkrijgbaar in vele kleuren en toepassingen. Een voorbeeld uit de collectie zijn de steigerhout beitsen white wash en grey wash.

Nieuwe geschaafde planken

De meeste statafels en picknicktafels van Meer & op maat worden grotendeels gemaakt van geschaafde steigerplanken. De nieuwe steigerplanken worden rondom geschaafd en hebben een kopmaat van 28 x 195 mm.

In onze werkplaats worden de randen van de steigerplanken rond gefreesd voor een strak uiterlijk. In combinatie met een dekkende beits in een trendy kleur resulteert dit in een modern buitenmeubel.

Eigenschappen van steigerhout

Maatvoering:

 

Dik /- 32 mm
Breed /- 200 mm
Lang /- 5000mm
Gewicht 1m1 steigerhout weegt ongeveer 2,8kg.

Bedenk dat hout een natuurproduct is. Buiten zal het hout gaan werken. Daarom is ook zo belangrijk dat de meubels op een juiste manier worden gemonteerd.

Natuurlijk blijft steigerhout wel “bouwhout” wat inhoud dat ook bij nieuwe steigerplanken oneffenheden, scheurvorming kunnen optreden.

Verder is de levensduur van steigerhout natuurlijk niet eeuwig. Alles wat in weer en wind buiten staat wordt uiteindelijk kwalitatief minder.

Moet ik steigerhout behandelen

Voor het behoud van je meubel raden we altijd aan het steigerhout te behandelen. Dit kan met de onderstaande producten

White wash/Grey wash/Black wash.

Dit is een vocht regulerende beits soort welke ook het uiterlijk van het hout beïnvloed. Met White Wash brengt u een witte waas aan op het hout waarbij de houtnerf geaccentueerd wordt. Hierdoor krijgt het hout een doorleefd en brocante effect.

Door het aanbrengen van de white wash kan er minder vocht en vuil ( regen, eten en drinken) in het steigerhout trekken.

Zorg er altijd voor dat je het steigerhout met een vocht regulerende beits behandelt, zo kan het vocht dat wordt opgenomen door de plank ook weer worden afgestaan door het hout. Dit bevorderd de levensduur.

Dekkende beits.

Het gebruik van een dekkende beits in een trendy hippe kleur kan je steigerhoutenmeubel, van nieuwe steigerplanken, veranderen in een strak, modern of stoer meubel. Samen met onze partner Bouwhuijs verven en beitsen kunnen we bijna elke gewenste kleur leveren.

Natuurlijk zijn al deze beits soorten in onze webshop te vinden!

Maken jullie ook meubels van andere materialen

Naast meubels van steigerhout, leveren we ook meubels van overige materialen. Denk aan sloophout, beton, metaal & staal of nieuwe planken. Maar ook in combinatie met gerecycled textiel, MDF, steigerbuizen en plaatmateriaal is een mogelijkheid.

Tafels van oude eiken binten of oude wagonplanken zijn een trend die wij ook volgen.

Heb je zelf specifieke wensen? Stuur ons een berichtje en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

Bereikbaarheid

Aangezien we vaak druk werkzaam zijn in onze werkplaats, hebben we graag dat vragen per mail gesteld worden. We checken meerdere malen per dag onze mail en willen deze het liefst dezelfde dag nog beantwoorden.

Verder zijn we ook bereikbaar via de Whatsapp op nummer 06-11008697

Bestellen

Op onze pagina bestelinfo hebben we alles voor je beschreven.

Betalingen

Alle informatie hierover vind je op de pagina betalen.

Levertijd

Alle informatie hierover vind je op de pagina levertijd&bezorging.

Bezorgen

Alle informatie hierover vind je op de pagina levertijd&bezorging.

Garantie

Alle informatie hierover vind je op de pagina garantie&service.