Een van onze eerste opdrachten was het maken van een aantal statafels voor een cultureel centrum.

Achtergrond informatie.

De opdrachtgever:

Twee passie volle mensen die een kerk verbouwen tot een cultuurhuis en muziekschool troffen wij aan, toen wij geheel vrijblijvend voor een gesprek een bezoek brachten aan een bouwplaats in een kerk. Voor de verhuur van de ruimte voor verschillende doeleinden was er dringend behoefte aan enkel statafels met extra mogelijkheden.

Het ontwerp.

Na een verhelderend gesprek zijn we met de volgende passend oplossing gekomen.

8 statafels met een kolompoot en een demontabel tafelblad, met als toevoeging een extra kleinere kolompoot om in combinatie met het tafelblad een eettafel te creëren.

De kolompoot van de statafel hebben we multifunctioneel gemaakt door ruimte te creëren voor een grote vaas. Hierdoor is de kolom al sokkel te gebruiken als extra aankleding tijdens receptie, ceremonies en exposities.

De uitvoering.

Het geheel is vervaardigt uit 18 mm MDF, waarbij we de kolommen in verstek gezaagd en verlijmd. Alle kolompoten zijn voorzien van stelpootjes zodat ze ook te gebruiken zij op de schuine vloer van het balkon in de kerk.

Het tafelblad is van 80 cm bij 80 cm is rondom voorzien van een extra rand voor een optisch dikker blad.

De kolommen zijn voorzien van een verdiepte bodem waardoor het mogelijk is om een grote vaas in de kolom te plaatsen waardoor de bloemen boven de sokkel uitsteken. Als extra optie is er een los deksel geleverd waardoor de sokkel als gebruikt kan worden als display van een beeld.

De afwerking.

Het geheel is rondom geschuurd en geplamuurd tot een schroefvrij en naadloos geheel. Voor de afwerking is gekozen voor een krasvaste twee componenten verf in de kleur roomwit.

De eigenaren van Cultuurhuis Odeon en wij van statafel op maat zijn zeer tevreden over deze multifunctionele statafels.

 

Over Dit Project